استراتژی های فروش در شبکه های اجتماعی

 

پیشرفت تکنولوژی بر روی هر سازمان و نهادی تاثیر قابل توجه و غیر قابل انکاری دارد. ضرورت تکنولوژی آنلاین بر روی فروش و مدیریت آن هم از این قائده مستثنی نیست و دیجیتال مارکتینگ و تکنیک های فروش در شبکه های اجتماعی اینگونه زاده شد.

امروزه در بین فروشندگان مختلف رقابت زیادی در جریان است و این فرصت را در اختیار مشتریان قرار میدهد که از بین تنوع بالای کالاها و خدمات بهترین را انتخاب کنند. در این جو رقابتی سازمان ها و شرکت ها باید در جهت حفظ وفاداری مشتریان هشیار باشند. کاهش فاصله بین مشتریان و شرکت میتواند راه خوبی برای بهبود ارتباط و کمک شایانی به درک هرچه بهتر نیازهای مشتری باشد. شبکه های اجتماعی در این راه نقش به سزایی دارند که کاربران میتوانند با بهره گیری از فضا و رویکرد دوستانه ای که در این فضاها فراهم شده ارتباطات مجازی و فروش دیجیتال برند خود را شکل دهند.

شبکه های اجتماعی به مثابه گره هایی برای شکل گیری ارتباط بین مردم است و از طرفی باعث بهبود ارتباط بین مشتری و برندهای موجود شده. بازاریاب ها و مسئولین فروش با استفاده از شبکه های اجتماعی به دنبال راهی برای پیشرفت و ارتقاء برند خود هستند،آنها با به کارگیری این شبکه ها به درک بهتری از انتظارات مشتری خود می رسند و سیاست های فروش خود را در جهت برآورده کردن این انتظارات طرح میکنند. شبکه های اجتماعی در مقایسه با ارتباط آفلاین بستر بسیار مناسب تری را برای معرفی و بعضا ارائه کالا و خدمات برای شرکت ها فراهم میکند که این بستر از انعطاف بالایی برای برقراری ارتباط با حجم زیادی از مخاطبین برخوردار است. مکاتبات بین مشتری و فروشنده در این شبکه ها ذخیره میشود و در طول زمان برای بهبود عمیق تر به کار گرفته میشوند.

گفته میشود شبکه های اجتماعی در حال حاضر مدرن ترین اصل فروش دیجیتال و ایجاد ارتباط با مشتریان است. نسل جدید وب سایت ها فضا و امکاناتی برای جذب بیشتر مشتری فراهم کردند و بازاریاب ها از این امکانات بهره میبرند. امنیت در این وب سایت ها افزایش پیدا کرده و باعث جلب اعتماد مشتری برای خرید آنلاین از شرکت ها و خرده فروشی ها شده.

شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر، لینکدین و غیره امروزه میلیون ها کاربر دارد، بازاریاب ها از این پلت فرم ها برای پیدا کردن جامعه هدف و ایجاد ارتباط به منظور فروش دیجیتال استفاده میکنند. به این صورت که مشتریان از خدمات و کالای مربوطه آگاه میشوند و همزمان با یکدیگر هم در ارتباطند. تاثیر و مقبولیت این نوع به اشتراک گذاری اطلاعات بین مشتریان از طریق خودشان، بسیار تاثیرگذارتر از روش های سنتی فروش است.

فروش در شبکه های اجتماعی

بازاریابی و فروش در شبکه های اجتماعی

امروزه فروش از طریق شبکه های اجتماعی و دیجیتال مارکتینگ به روزترین و محبوب ترین شیوه در بازار است. ابزارهای سنتی تبلیغات و بازاریابی از قبیل تلویزیون، روزنامه و مجلات بسیار پر هزینه هستند و در عین حال حجم محدودی از مخاطب را پوشش میدهند. برای مثال برای یک شرکت معرفی و ارائه محصول در کل آسیا از این طرق تقریبا امری غیر ممکن است چون مردم در سراسر آسیا حتی شبکه های تلویزیونی مشترکی هم ندارند. میتوان گفت شبکه های اجتماعی به کل این محدودیت ها را از میان برداشته. تعریف پایه ای برای دیجیتال مارکتینگ به این صورت ارائه شده؛ استفاده حداکثری از منابع شغلی و ارتقاء محصول و خدمات در جهت رضایت رفع نیازهای مشتری. فروشندگان میتوانند از این میزان رضایت که در شبکه های اجتماعی در قالب عکس، ویدیو و رتبه بندی ها منعکس میشوند، مطلع شوند.

در ابزارهای سنتی مثل روزنامه و مجلات ارتباطات یکطرفه و از سمت فروشنده است در مقابل در شبکه های اجتماعی این ارتباطات چند جانبه و بین مشتریان و مشتریان و فروشنده نیز برقرار است.

فروش در شبکه های اجتماعی : پلت فرم های اجتماعی و انواع کاربران

در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ توسط Ebriz/MBA رتبه بندی ای بر اساس تاثیرگذاری و طبقه بندی کاربران انجام شد. بر این اساس در آمریکا حدود ۷۳ درصد از بالغین از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند که از این میان فیسبوک از محبوبیت بالاتری برخوردار است. این مطالعه نشان داد تفکیک کاربران در شبکه های اجتماعی به هم شبیه نیستند؛ فیسبوک از تنوع بالای کاربران برخوردار است و بین کسانی که به صورت روزانه سایت ها را چک میکنند محبوب است. پینترست در بین خانم ها با ضریب چهار برابری کاربری بیشتری دارد و لینکدین در بین افراد فارغ التحصیل مقبولیت دارد. در مقابل کاربران اینستاگرام و توییتر با هم همپوشانی زیادی دارند و بیشتر قشر جوان را شامل میشوند. در این بین درصد کمی از افراد تنها از یک شبکه اجتماعی استفاده میکنند؛ ۸ درصد لینکدین، ۴ درصد پینترست و ۲ درصد اینستاگرام یا توییتر.

به طور متوسط از هر چهار نفر، یک نفر در جهان از سایت های اینترنتی استفاده میکند که میتوان این کاربران را به هفت گروه تقسیم کرد. یک تاجر به کمپانی ها را به منظور معامله و قرارداد دنبال میکند پس فروشندگان باید با درخواست و پیشنهاد به آن ها گوی سبقت را از رقبا بربایند. مشتریان ناراضی پتانسیل زیادی برای آسیب زدن به برندها دارند، چون با به اشتراک گذاشتن تجربیات بد خود از استفاده از محصول یا خدمات شما میتواند تاثیر منفی روی نظر دیگران داشته باشند، مهم است که سریعا شناسایی و دلیل نارضایتی آن ها پرسیده و رفع شود. در مقابل مشتریان وفادار میتوانند تاثیر مثبتی روی افکار عمومی نسبت به محصول برند شما داشته باشند و بعضا از آن دفاع کنند.

فروش در شبکه های اجتماعی

بعضی از دنبال کننده ها صرفا به خاطر دوستانشان شما را دنبال میکنند، اینها پتانسیل بالقوه ای دارند که میتوانید از آنها در جهت تبدیلشان به مشتری وفادار بهره ببرید. اینفلوئنسرها مهم ترین دنبال کنندگان برند شما هستند که میتوانید با آپدیت نگه داشتن آن ها و مطلع کردنشان از محصولات و خدمات جدید از تاثیری که میتوانند روی فروش داشته باشند استفاده کنید. و در نهایت منتقدان که میتوانند به شکلی حرفه ای اعتبار شما را خدشه دار کنند و حتی یک جنگ روانی را به شما تحمیل کنند؛ عکس العمل شما باید هوشمندانه و نه از روی احساس باشد، سعی کنید نقدشان را تحلیل و با رویی باز به آن ها پاسخ دهید.

 

در نهایت باید بدانید که استفاده از شبکه های اجتماعی و دیجیتال مارکتینگ برای ارتقاء برند و میزان فروش نیازمند طرح استراتژی مشخصی است که شامل محتوای خوب و صادقانه و به دور از اغراق، به روز رسانی و فعالیت منظم و پایدار و هم چنین پاسخگویی ای هوشمندانه و مشتری مدارانه است.